Julia Weckman
ARTIST PHOTOGRAPHER – CONTEMPORARY ARTIST

Artist Collective Kunst in Material light exhibition

Artist Collective Kunst is participating Material Light exhibition in MUU Helsinki contemporary arts center in Cable Factory, Helsinki in January 12th-31st, 2021.

Near Zero, 2021

Near Zero is a black hole built into the space that resonates with the space. Direct perception of a black hole is difficult. It can only be identified by the impact it has on its environment. The piping system, painted with all-light-absorbing Black 3.0, seems to penetrate the structures of the exhibition space. Near Zero is more than what is physically perceivable. The work includes a soundscape.

MUU Helsinki nykytaidekeskus, Cable Factory, Tallberginkatu 1, Helsinki

Exhibition is open 12.-31.1.2021
Tue–Fri 12–17, Sat–Sun 12–16

www.taiteilijakollektiivikunst.fi  

Info@taiteilijakollektiivikunst.fi  

Facebook: @taiteilijakollektiivikunst  

Instagram: @artistcollectivekunst

Event in Facebook

Material Light näyttely Kaapelitehtaalla, Helsingissä 12.-31.1.2021

Taiteilijakollektiivi Kunst mukana Material Light näyttelyssä MUU Helsinki nykytaidekeskuksessa Kaapelitehtaalla 12.-31.1.2021.

Lähellä Nollaa, 2021

Lähellä Nollaa on tilaan rakentuva musta aukko, joka resonoi tilassa. Mustan aukon suora hahmottaminen on vaikeaa. Sen voi tunnistaa vain sen vaikutuksen perusteella, joka sillä on ympäristöönsä. Kaiken valon imevällä Black 3.0:lla maalattu putkisto ikäänkuin tunkeutuu näyttelytilan rakenteisiin. Lähellä Nollaa on enemmän kuin mitä on fyysisesti havaittavissa. Teokseen kuuluu äänimaisema.

Material Light -näyttely kokoaa valoa käyttävien taiteilijoiden laajan kentän vuoden pimeimpään aikaan ja näyttää valon mahdollisuudet taiteellisen ajattelun välineenä ja teemana. Valon materiaalisuutta lähestytään monella eri medialla ja tasolla, konkreettisesta valosta taiteen materiaalina sen konseptuaalisempaan käsittelyyn. Näyttelyn teokset rakentuvat tilaan dialogissa keskenään. Valon yhdistäessä teokset syntyy uusi, jopa yhteisteokseksi muotoutuva taso.

Avoimen haun kautta valitut taiteilijat edustavat monipuolisesti kuvataiteen ja mediataiteen eri lajeja liikkuvasta kuvasta kuvanveistoon ja maalaukseen. Näyttelyn taiteilijat ovat Anna Björklund, Michal Czinege, Jenni Eskola, Alexander Salvesen, Heidi Stålnacke ja Taiteilijakollektiivi KUNST. Performanssipäivässä esiintyvät Sara Kovamäki, Tom Lönnqvist ja Arvid van der Rijt. Tapahtuman kuratoi kuvataiteilija Anu Raatikainen.

MUU Ry:n ja Suomen valotaiteen seura FLASH:n yhteishanke Material Light tuo yhteen monipuolisesti eri taiteenlajien edustajia. Se tarjoaa hedelmällisen maaperän yhteistyölle ja uuden löytämiselle.
MUU ry on vuonna 1987 perustettu kansallinen monitaidejärjestö joka edustaa ja edistää kotimaassa ja kansainvälisesti kuvataiteen uusilla alueilla työskentelevien taiteilijoiden toimintaa. Tammikuussa 2021 avattava MUU Helsinki -nykytaidekeskus Kaapelitehtaalla on kansainvälinen nykytaiteen uusien alueiden projektitila ja keskus, joka palvelee taiteilijoita yli taiteiden välisten rajojen.

Taiteilijajärjestö MUUn ja Suomen valotaiteenseura FLASHin yhteishanke toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Ammattilaistyöpajan toteutusta on tukenut AVEK.

Näyttelykokonaisuus on esillä myös Pohjoisen valokuvakeskuksen ohjelmassa Oulussa loppuvuonna 2021, alueen taiteilijoiden töillä täydennettynä ja tilaan sovitettuna versiona. Pohjoinen valokuvakeskus Oulussa toimii valokuvataiteen edistäjänä ja asiantuntijana Pohjois-Suomessa ja Barentsin alueella.

MUU Helsinki nykytaidekeskus, Cable Factory, Tallberginkatu 1, Helsinki

Näyttely avoinna 12.-31.1.2021
ti-pe 12–17, la-su 12–16

Näyttelyn taiteilijoiden esittelyt FLASHn Instagramissa

www.taiteilijakollektiivikunst.fi

Info@taiteilijakollektiivikunst.fi

Facebook: @taiteilijakollektiivikunst

Instagram: @artistcollectivekunst

Näyttelyn tapahtuma Facebookissa